De SamenwerkingDe SamenwerkingDe SamenwerkingDe Samenwerking
  • HOME
  • ASSORTIMENT
    • Rundvee
    • Plant
    • Varkens
    • Schapen/Paarden
    • Biologische veehouderij
    • Duurzaam
  • ACTUEEL
    • Nieuws
    • Agenda
    • Acties
    • Downloads
    • Kennisbank
    • SamenwerkingsInfo
    • Vraag & Aanbod
    • Bijzondere koeien
  • OVER ONS
    • Jaarverslag
    • Medewerkers
      • Adviseurs
      • Ledenraad
      • Raad van Commissarissen
      • Jongerenraad
    • Vacatures
    • Welkoop
    • Zakgoedroute
  • CONTACT
  • MIJN DESAMENWERKING
VolgendeVorige

Ureum Challenge

By De Samenwerking | Nieuws | Comments are Closed | 4 mei, 2022 | 0

We gaan met elkaar de Ureum Challenge aan! We dagen u uit om uw vakmanschap te laten zien op het gebied van de benutting van eiwit en efficiency. Ieder melkveebedrijf dat in de maanden mei tot en met augustus 2022 3 achtereenvolgende melkleveringen hetzelfde optimale ureumgetal scoort, krijgt een slagroomtaart thuis bezorgd.

De Spelregels Ureum Challenge:

  1. Stuur een filmpje van uw koeien met daarin een afbeelding waarop de behaalde 3 achtereenvolgende melkleveringen met hetzelfde ureumgetal te zien is naar: jesca@desamenwerking.nl.
  2. Zoals u ziet in de Ureumwijzer hieronder is optimaal: 15 tot en met 20. Dus 3 x 15 of 3 x 16 enzovoorts.
  3. Elk melkveebedrijf maakt éénmalig kans op een slagroomtaart in de maanden mei tot en met augustus 2022.
  4. Of u nu weidt of uw dieren op stal houdt, iedereen kan meedoen!
  5. ABZ De Samenwerking gebruikt uw filmpjes en/of afbeeldingen op social media (Facebook e.d.), zodat uw trots en vakmanschap gedeeld wordt met uw collega’s!

We wensen u veel succes met het gebruik van de Ureumwijzer en de Ureum Challenge en zien uit naar uw resultaten.

Video Ureum Challenge 2022

 

Ureumwijzer

Het nieuwe groei- en weideseizoen is begonnen. Met de Ureumwijzer laten wij u zien dat u als melkveehouder zeer goed in staat bent om te sturen naar een optimaal ureumgetal met een zo hoog mogelijke eiwitproductie in de melk. ABZ De Samenwerking ondersteunt u daarbij met passende producten en het beste advies.

Wist u dat:

  • Een deel van het ureumgetal in de melk wordt bepaald door een overmaat aan bestendig eiwit? Soms kun je bijvoorbeeld met uitwisseling van sojaschroot (bestendig eiwit) met raapzaadschroot (onbestendig eiwit) juist het ureumgetal verlagen.
  • In de lever meer ureum wordt gevormd bij een tekort aan energie? Bij een tekort aan energie gaat de koe eiwit gebruiken als energiebron waarbij als restproduct ureum ontstaat.
  • Wanneer de koe lichaamsgewicht verliest tijdens een periode van negatieve energiebalans ureum ontstaat door afbraak van spiereiwit? Het voeren van de juiste eiwitbron en het zoveel mogelijk beperken van een negatieve energiebalans tijdens de piek van de lactatie is dus ook erg belangrijk bij het bereiken van een optimaal ureumgetal in de melk.

Te laag ureum
Bij een lager ureum dan 15 kan de bacteriegroei in de pens geremd worden. Dit kan leiden tot een beperking van de voeropname en melkproductie. Voldoende penseiwit buffert de pens. Een tekort aan penseiwit vergroot daarom ook de kans op pensverzuring. Vooral als het aanbod van energie in de pens wel groot is.
Een uitzondering zijn rantsoenen met veel vers gras met hoog suiker, dan is het mogelijk om goed te produceren met een ureumgetal <15.

15 – 20 optimaal
Samengevat is een ureumgetal van 15 – 20 altijd optimaal wanneer dit wordt bereikt met een hoog eiwitgehalte en het gevolg is van voldoende energie in de pens. Het is niet alleen economisch belangrijk, maar komt ook zeker de gezondheid en vruchtbaarheid van de koeien ten goede. Tenslotte zal ook vanuit wetgeving de eiwitefficiëntie op uw melkveebedrijf steeds belangrijker worden.

Het beste dichtbij, Springlevend, Ureum Challenge, Ureumwijzer

De Samenwerking

Meer berichten van De Samenwerking

VolgendeVorige

Recente berichten

  • Licentiebijeenkomsten 2023 18 januari 2023
  • Hoveniersbijeenkomst 23 december 2022
  • Mestzaken en Kringloopwijzer 14 december 2022
  • ABZ-SMW LIVE 30 november 2022
  • Herken longproblemen kalveren vroegtijdig 16 november 2022
Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief

Bekijk ons Privacybeleid

Contact

ABZ De Samenwerking U.A.
Provincialeweg Oost 34a
2851 AE Haastrecht

Postbus 1
2850 AA Haastrecht

KvK 08001276

0182 502 344
info@abzdesamenwerking.nl

Assortiment

> Rundvee

> Varkens

> Schapen/Paarden

> Plant

> Welkoop

> Biologisch

> Duurzaam

ABZ De Samenwerking

ABZ De Samenwerking is springlevend!

U doet zaken met een kerngezond bedrijf, jong van hart en grote betrokkenheid voor u en uw bedrijf.
We werken dagelijks met en voor u aan een gezond rendement.

Altijd geïnformeerd!

Bekijk ons Privacybeleid

Copyright    l    Privacybeleid    l    Contact    l    All Rights Reserved
  • Home
  • Assortiment
    • Rundvee
      • Melkveehouderij
      • Jongvee
      • Strorantsoen
    • Plant
      • Openbaar groen
        • Bloemenmengsels
          • Veldbloemenmengsels
        • Bodemverbeteraars
        • Gewasbescherming
        • Meststoffen
        • Substraten
        • Zaaizaden
      • Ruwvoederteelt
        • Zaaizaden
          • Kruidenrijk grasland
        • Meststoffen
        • Kuilverbetermiddelen
    • Varkens
      • Zeugen- en biggenvoeders
      • Vleesvarkensvoeders
    • Schapen/Paarden
    • Biologische veehouderij
    • Duurzaam
  • Actueel
    • Nieuws
    • Agenda
    • Acties
    • Downloads
    • Kennisbank
    • SamenwerkingsInfo
    • Vraag & Aanbod
    • Bijzondere koeien
  • OVER ONS
    • Jaarverslag
    • Medewerkers
      • Adviseurs
      • Ledenraad
      • Raad van Commissarissen
      • Jongerenraad
    • Vacatures
    • Welkoop
    • Zakgoedroute
  • Mijn.DeSamenwerking
  • Contact
De Samenwerking

We gebruiken cookies om u de beste ervaring op onze website te bieden. U kunt meer informatie vinden over welke cookies we gebruiken of deze uitschakelen in de instellingen.

De Samenwerking
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Privacybeleid

Deze website maakt gebruik van cookies zodat wij u de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in uw browser en voert functies uit zoals het herkennen van u wanneer u terugkeert naar onze website en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de website u het meest interessant en nuttig vindt.

U kunt al uw cookie-instellingen aanpassen door naar de tabbladen aan de linkerkant te gaan.

Strikt noodzakelijke cookies

Strikt noodzakelijke cookies moeten te allen tijde worden ingeschakeld, zodat wij uw voorkeuren voor cookie-instellingen kunnen opslaan.

Als u deze cookie uitschakelt, kunnen we uw voorkeuren niet opslaan. Dit betekent dat elke keer dat u deze website bezoekt, u cookies weer moet inschakelen of uitschakelen.

Cookies van derden

Deze website gebruikt Google Analytics om anonieme informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van de site en de meest populaire pagina's. Door deze cookie ingeschakeld te houden, kunnen we onze website verbeteren.

Schakel eerst strikt noodzakelijke cookies in, zodat we uw voorkeuren kunnen opslaan!