De SamenwerkingDe SamenwerkingDe SamenwerkingDe Samenwerking
  • HOME
  • ASSORTIMENT
    • Rundvee
    • Plant
    • Varkens
    • Schapen/Paarden
    • Biologische veehouderij
    • Duurzaam
  • ACTUEEL
    • Nieuws
    • Agenda
    • Acties
    • Downloads
    • Kennisbank
    • SamenwerkingsInfo
    • Vraag & Aanbod
    • Bijzondere koeien
  • OVER ONS
    • Jaarverslag
    • Medewerkers
      • Adviseurs
      • Ledenraad
      • Raad van Commissarissen
      • Jongerenraad
    • Vacatures
    • Welkoop
    • Zakgoedroute
  • CONTACT
  • MIJN DESAMENWERKING

Samenwerking Rundvee Slider Samenwerking Varken Slider Samenwerking plant slider Samenwerking schaap slider
Samenwerking-Rundvee

Grondstoffen - Lijnzaad en Lijnzaadschilfers

Assortiment

  • Rundvee
    • Jongvee
    • Melkveehouderij
    • Strorantsoen
    • Grondstoffen
  • Plant
  • Varkens
  • Schapen/Paarden
  • Welkoop
  • Biologisch
  • Duurzaam
De Samenwerking - Lijnzaad en Lijnzaadschilfers

De vlasplant groeit in een koud klimaat, vooral in Canada en Rusland. De vlasplant wordt geteeld voor het lijnzaad. Zowel in de humane voeding als in de diervoeding staat het bekend om haar gezonde eigenschappen.

Het bevat namelijk veel vet met een hoog aandeel onverzadigde vetzuren, voornamelijk omega-3 (C18:3) vetzuren. Niet alleen het vet maar ook de zaadhuidjes zijn gezond. Die zijn namelijk in staat om veel vocht op te nemen. Hierdoor neemt het volume toe wat positief werkt in het darmstelsel.

Voor humane voeding is vooral lijnzaadolie belangrijk, dit wordt met koude persing uit het lijnzaad gehaald. Het restproduct wat ontstaat is lijnzaadschilfers. Dat is een mooi product voor de diervoeding door het hoge aandeel energie en (bestendig) eiwit. In de tabel staan de voederwaarde van lijnzaad en lijnzaadschilfers naast elkaar.

De Samenwerking - Lijnzaad Lijnzaadschilfers

Zowel lijnzaad als lijnzaadschilfers zijn grondstoffen die in kleine hoeveelheden (<10%) in speciale voeders worden verwerkt. Vleesveevoeders bevatten altijd lijnzaadproducten voor een goede groei, gezonde glanzende dieren en malse vleeskwaliteit. De Kaasbalansbrok en Zuivelbalansbrok bevatten ook lijnzaad. De onverzadigde vetzuren uit lijnzaad worden deels doorgegeven in de zuivel. Dat wordt zichtbaar in de vetzuur analyse van tankmelk door een hoger aandeel C18:1 en C18:0 vetzuren. Dit geeft bijvoorbeeld een zachtere en soepelere kaas en boter in de winterperiode.

Indien u een vraag heeft over onze grondstoffen of over een artikel, neemt u dan gerust contact op met onze adviseurs of met onze administratie.

Neem contact met ons op
Terug naar Grondstoffen

Adviseurs

  • Gerard van Vliet

    06 55 89 51 09
    gerard@desamenwerking.nl
  • Jeroen van der Ven

    06 21 58 29 92
    jeroen@desamenwerking.nl
  • Richard Snoek

    06 50 26 34 05
    richard@desamenwerking.nl
  • Marijke Rijnsburger

    06 53 45 36 29
    marijke@desamenwerking.nl
  • Bart Peek

    06 21 33 39 21
    bartpeek@desamenwerking.nl
  • Dirk van den Heuvel

    06 54 67 43 12
    dirkvdheuvel@desamenwerking.nl
  • Sander Heikoop

    06 25 69 56 41
    sander@desamenwerking.nl
  • Gert Goedhart

    06 29 56 57 45
    gert@desamenwerking.nl
  • Ronald Beukeboom

    06 50 26 34 07
    ronald@desamenwerking.nl
  • Bart Bastiaansen

    06 30 77 98 80
    bartbastiaansen@desamenwerking.nl

Contact

ABZ De Samenwerking U.A.
Provincialeweg Oost 34a
2851 AE Haastrecht

Postbus 1
2850 AA Haastrecht

KvK 08001276

0182 502 344
info@abzdesamenwerking.nl

Assortiment

> Rundvee

> Varkens

> Schapen/Paarden

> Plant

> Welkoop

> Biologisch

> Duurzaam

ABZ De Samenwerking

ABZ De Samenwerking is springlevend!

U doet zaken met een kerngezond bedrijf, jong van hart en grote betrokkenheid voor u en uw bedrijf.
We werken dagelijks met en voor u aan een gezond rendement.

Altijd geïnformeerd!

Bekijk ons Privacybeleid

Copyright    l    Privacybeleid    l    Contact    l    All Rights Reserved
  • Home
  • Assortiment
    • Rundvee
      • Melkveehouderij
      • Jongvee
      • Strorantsoen
    • Plant
      • Openbaar groen
        • Bloemenmengsels
          • Veldbloemenmengsels
        • Bodemverbeteraars
        • Gewasbescherming
        • Meststoffen
        • Substraten
        • Zaaizaden
      • Ruwvoederteelt
        • Zaaizaden
          • Kruidenrijk grasland
        • Meststoffen
        • Kuilverbetermiddelen
    • Varkens
      • Zeugen- en biggenvoeders
      • Vleesvarkensvoeders
    • Schapen/Paarden
    • Biologische veehouderij
    • Duurzaam
  • Actueel
    • Nieuws
    • Agenda
    • Acties
    • Downloads
    • Kennisbank
    • SamenwerkingsInfo
    • Vraag & Aanbod
    • Bijzondere koeien
  • OVER ONS
    • Jaarverslag
    • Medewerkers
      • Adviseurs
      • Ledenraad
      • Raad van Commissarissen
      • Jongerenraad
    • Vacatures
    • Welkoop
    • Zakgoedroute
  • Mijn.DeSamenwerking
  • Contact
De Samenwerking

We gebruiken cookies om u de beste ervaring op onze website te bieden. U kunt meer informatie vinden over welke cookies we gebruiken of deze uitschakelen in de instellingen.

De Samenwerking
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Privacybeleid

Deze website maakt gebruik van cookies zodat wij u de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in uw browser en voert functies uit zoals het herkennen van u wanneer u terugkeert naar onze website en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de website u het meest interessant en nuttig vindt.

U kunt al uw cookie-instellingen aanpassen door naar de tabbladen aan de linkerkant te gaan.

Strikt noodzakelijke cookies

Strikt noodzakelijke cookies moeten te allen tijde worden ingeschakeld, zodat wij uw voorkeuren voor cookie-instellingen kunnen opslaan.

Als u deze cookie uitschakelt, kunnen we uw voorkeuren niet opslaan. Dit betekent dat elke keer dat u deze website bezoekt, u cookies weer moet inschakelen of uitschakelen.

Cookies van derden

Deze website gebruikt Google Analytics om anonieme informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van de site en de meest populaire pagina's. Door deze cookie ingeschakeld te houden, kunnen we onze website verbeteren.

Schakel eerst strikt noodzakelijke cookies in, zodat we uw voorkeuren kunnen opslaan!