De SamenwerkingDe SamenwerkingDe SamenwerkingDe Samenwerking
  • HOME
  • ASSORTIMENT
    • Rundvee
    • Plant
    • Varkens
    • Schapen/Paarden
    • Biologische veehouderij
    • Duurzaam
  • ACTUEEL
    • Nieuws
    • Agenda
    • Acties
    • Downloads
    • Kennisbank
    • SamenwerkingsInfo
    • Vraag & Aanbod
    • Bijzondere koeien
  • OVER ONS
    • Jaarverslag
    • Medewerkers
      • Adviseurs
      • Ledenraad
      • Raad van Commissarissen
      • Jongerenraad
    • Vacatures
    • Welkoop
    • Zakgoedroute
  • CONTACT
  • MIJN DESAMENWERKING

Grondstoffen – Raapzaadschilfers

  • Grondstoffen – Maisglutenvoermeel
  • Grondstoffen – Citruspulp
  • Grondstoffen – Lijnzaad en Lijnzaadschilfers
  • Grondstoffen – Raapschroot
  • Grondstoffen – Sojaschroot
  • Grondstoffen – Sojahullen
  • Grondstoffen – Bietenpulp
  • Grondstoffen – Gerst
  • Grondstoffen – Maisvoermeel
  • Grondstoffen – Raapzaadschilfers
Home Rundvee Grondstoffen Grondstoffen – Raapzaadschilfers
Samenwerking-Rundvee

Grondstoffen - Raapzaadschilfers

Assortiment

  • Rundvee
    • Jongvee
    • Melkveehouderij
    • Strorantsoen
    • Grondstoffen
  • Plant
  • Varkens
  • Schapen/Paarden
  • Welkoop
  • Biologisch
  • Duurzaam
De Samenwerking - Grondstoffen Raapzaadschilfers

Koolzaad wordt voornamelijk geteeld voor de winning van raapolie. Raapolie wordt veel gebruikt in de humane voeding. De olie kan op twee manieren uit het koolzaad worden gehaald, dat levert dan ook twee verschillende producten op voor de veevoeding.  

De meest efficiënte manier om olie uit koolzaad te halen, is via extractie. Het restproduct wat daarbij ontstaat is de meest bekende, namelijk raapzaadschroot. De andere manier om olie uit koolzaad te halen is door het mechanisch te persen. Hierbij ontstaat het restproduct raapzaadschilfers, daar gaan we ons wat verder in verdiepen.

Het mechanisch persen van koolzaad is minder effectief om de olie uit het zaad te krijgen. Daardoor blijft er meer olie achter in het restproduct, de raapzaadschilfers. Dit verklaart de hogere ruw vet en VEM-waarde van raapzaadschilfers ten opzichte van raapzaadschroot. Ruw vet uit raapzaadschilfers kan een positief effect hebben op het melkvetgehalte. In de onderstaande tabel is een overzicht van de voederwaarde van raapzaadschilfers en raapzaadschroot gegeven.

Naast het hogere energie niveau is het eiwit sneller verteerbaar. Dat is te zien aan de hogere Snel Fermenteerbare Ruw Eiwit (SFRE). Bekend bij raapproducten is het hoge gehalte aan fosfor, dit kan helpen om de fosforvoorziening van het vee te verbeteren.

2. Tabel RaapZaadSchilfers

Indien u een vraag heeft over onze grondstoffen of over een artikel, neemt u dan gerust contact op met onze adviseurs of met onze administratie.

Neem contact met ons op

Adviseurs

  • Gerard van Vliet

    06 55 89 51 09
    gerard@desamenwerking.nl
  • Jeroen van der Ven

    06 21 58 29 92
    jeroen@desamenwerking.nl
  • Richard Snoek

    06 50 26 34 05
    richard@desamenwerking.nl
  • Marijke Rijnsburger

    06 53 45 36 29
    marijke@desamenwerking.nl
  • Bart Peek

    06 21 33 39 21
    bartpeek@desamenwerking.nl
  • Dirk van den Heuvel

    06 54 67 43 12
    dirkvdheuvel@desamenwerking.nl
  • Sander Heikoop

    06 25 69 56 41
    sander@desamenwerking.nl
  • Gert Goedhart

    06 29 56 57 45
    gert@desamenwerking.nl
  • Ronald Beukeboom

    06 50 26 34 07
    ronald@desamenwerking.nl
  • Bart Bastiaansen

    06 30 77 98 80
    bartbastiaansen@desamenwerking.nl

Contact

ABZ De Samenwerking U.A.
Provincialeweg Oost 34a
2851 AE Haastrecht

Postbus 1
2850 AA Haastrecht

KvK 08001276

0182 502 344
info@abzdesamenwerking.nl

Assortiment

> Rundvee

> Varkens

> Schapen/Paarden

> Plant

> Welkoop

> Biologisch

> Duurzaam

ABZ De Samenwerking

ABZ De Samenwerking is springlevend!

U doet zaken met een kerngezond bedrijf, jong van hart en grote betrokkenheid voor u en uw bedrijf.
We werken dagelijks met en voor u aan een gezond rendement.

Altijd geïnformeerd!

Bekijk ons Privacybeleid

Copyright    l    Privacybeleid    l    Contact    l    All Rights Reserved
  • Home
  • Assortiment
    • Rundvee
      • Melkveehouderij
      • Jongvee
      • Strorantsoen
    • Plant
      • Openbaar groen
        • Bloemenmengsels
          • Veldbloemenmengsels
        • Bodemverbeteraars
        • Gewasbescherming
        • Meststoffen
        • Substraten
        • Zaaizaden
      • Ruwvoederteelt
        • Zaaizaden
          • Kruidenrijk grasland
        • Meststoffen
        • Kuilverbetermiddelen
    • Varkens
      • Zeugen- en biggenvoeders
      • Vleesvarkensvoeders
    • Schapen/Paarden
    • Biologische veehouderij
    • Duurzaam
  • Actueel
    • Nieuws
    • Agenda
    • Acties
    • Downloads
    • Kennisbank
    • SamenwerkingsInfo
    • Vraag & Aanbod
    • Bijzondere koeien
  • OVER ONS
    • Jaarverslag
    • Medewerkers
      • Adviseurs
      • Ledenraad
      • Raad van Commissarissen
      • Jongerenraad
    • Vacatures
    • Welkoop
    • Zakgoedroute
  • Mijn.DeSamenwerking
  • Contact
De Samenwerking

We gebruiken cookies om u de beste ervaring op onze website te bieden. U kunt meer informatie vinden over welke cookies we gebruiken of deze uitschakelen in de instellingen.

De Samenwerking
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Privacybeleid

Deze website maakt gebruik van cookies zodat wij u de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in uw browser en voert functies uit zoals het herkennen van u wanneer u terugkeert naar onze website en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de website u het meest interessant en nuttig vindt.

U kunt al uw cookie-instellingen aanpassen door naar de tabbladen aan de linkerkant te gaan.

Strikt noodzakelijke cookies

Strikt noodzakelijke cookies moeten te allen tijde worden ingeschakeld, zodat wij uw voorkeuren voor cookie-instellingen kunnen opslaan.

Als u deze cookie uitschakelt, kunnen we uw voorkeuren niet opslaan. Dit betekent dat elke keer dat u deze website bezoekt, u cookies weer moet inschakelen of uitschakelen.

Cookies van derden

Deze website gebruikt Google Analytics om anonieme informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van de site en de meest populaire pagina's. Door deze cookie ingeschakeld te houden, kunnen we onze website verbeteren.

Schakel eerst strikt noodzakelijke cookies in, zodat we uw voorkeuren kunnen opslaan!