De SamenwerkingDe SamenwerkingDe SamenwerkingDe Samenwerking
  • HOME
  • ASSORTIMENT
    • Rundvee
    • Plant
    • Varkens
    • Schapen/Paarden
    • Biologische veehouderij
    • Duurzaam
  • ACTUEEL
    • Nieuws
    • Agenda
    • Acties
    • Downloads
    • Kennisbank
    • SamenwerkingsInfo
    • Vraag & Aanbod
    • Bijzondere koeien
  • OVER ONS
    • Jaarverslag
    • Medewerkers
      • Adviseurs
      • Ledenraad
      • Raad van Commissarissen
      • Jongerenraad
    • Vacatures
    • Welkoop
    • Zakgoedroute
  • CONTACT
  • MIJN DESAMENWERKING
VolgendeVorige

Plan op tijd graslandverbetering

By De Samenwerking | Nieuws | Comments are Closed | 13 juli, 2022 | 0

Grasland is uw duurste productie factor en moet op orde blijven voor een goede droge stof- en eiwit opbrengst. Goed gras is de basis voor uw rantsoen en hier kunt u zelf veel aan doen. Loop daarom deze tijd vast eens kritisch door uw percelen en let op het grasbestand, onkruiden en de ligging. Als er geen slechte grassen (o.a. kweek en vossenstaart) aanwezig zijn en de ligging verder goed is hoeft u niets te doen of eventueel doorzaaien om nieuwe genetica erin te krijgen.
Staat er veel kweek of andere slechte grassen of is de ligging niet optimaal omdat er veel putten en gaten in zitten, overweeg dan om zo’n perceel op te knappen. Als u 10% van uw percelen jaarlijks onder de loep neemt blijft u op orde.
De kosten van doorzaaien zijn binnen 1-1,5 jaar terugverdient door de hogere KVem opbrengst.
Vernieuwen is terugverdient tussen 3 en 5 jaar afhankelijk van het feit of er veel geschoven moet worden.

Als u een perceel heeft gevonden dat nodig aan een opknapbeurt toe is, maai het dan niet te kort af (> 7cm) om een snelle hergroei te krijgen. Er moet namelijk weer een fris grasgewas staan om dood te kunnen spuiten. Het blad moet de Glyfosaat opnemen om het naar de wortel te transporteren.
Als kweek het probleem is, dan is goed doodspuiten heel belangrijk. Spuit ’s avonds of ’s morgens vroeg als de huidmondjes open staan, gebruik 5 ltr. Glyfosaat per ha. Nieuw is een toevoeging met de hulpstof Squall, dit middel geeft een nog betere hechting van de werkzame stof. Als het gespoten is neem dan in het geval van kweek ruime rusttijd voor een goed transport van de werkzame stof naar de wortel. Na 10 dagen kunt u starten met de grondbewerkingen. Start u eerder dan is de kweekwortel nog niet volledig uitgeschakeld en loopt hij na het frezen vrolijk weer uit.

Aandachtspunten:

  • Kies een grasmengsel wat bij u past en laat u informeren door onze teelt adviseurs.
  • De laatste vernietigingsdag dit jaar (= spuitdatum) is donderdag 15 september op klei en veengrond.
  • Als u na het scheuren nog wil bemesten met stikstof is een scheurmonster verplicht.

Twijfelt u of verbetering nodig is, of heeft u vragen of opmerkingen rondom grasmengsel keuze of doodspuiten neem dan gerust contact op met onze teelt adviseurs:
Bart Sol: 06-31 758 877
Albert Snoei: 06-55 186 146
Dirk van ’t Riet: 06-50 270 436

Geen tags.

De Samenwerking

Meer berichten van De Samenwerking

VolgendeVorige

Recente berichten

  • Ledenbijeenkomst 2023 17 februari 2023
  • Jongerenraad van ABZ De Samenwerking laat stem horen 15 februari 2023
  • Feedm 15 februari 2023
  • Licentiebijeenkomsten 2023 18 januari 2023
  • Hoveniersbijeenkomst 23 december 2022
Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief

Bekijk ons Privacybeleid

Contact

ABZ De Samenwerking U.A.
Provincialeweg Oost 34a
2851 AE Haastrecht

Postbus 1
2850 AA Haastrecht

KvK 08001276

0182 502 344
info@abzdesamenwerking.nl

Assortiment

> Rundvee

> Varkens

> Schapen/Paarden

> Plant

> Welkoop

> Biologisch

> Duurzaam

ABZ De Samenwerking

ABZ De Samenwerking is springlevend!

U doet zaken met een kerngezond bedrijf, jong van hart en grote betrokkenheid voor u en uw bedrijf.
We werken dagelijks met en voor u aan een gezond rendement.

Altijd geïnformeerd!

Bekijk ons Privacybeleid

Copyright    l    Privacybeleid    l    Contact    l    All Rights Reserved
  • Home
  • Assortiment
    • Rundvee
      • Melkveehouderij
      • Jongvee
      • Strorantsoen
    • Plant
      • Openbaar groen
        • Bloemenmengsels
          • Veldbloemenmengsels
        • Bodemverbeteraars
        • Gewasbescherming
        • Meststoffen
        • Substraten
        • Zaaizaden
      • Ruwvoederteelt
        • Zaaizaden
          • Kruidenrijk grasland
        • Meststoffen
        • Kuilverbetermiddelen
    • Varkens
      • Zeugen- en biggenvoeders
      • Vleesvarkensvoeders
    • Schapen/Paarden
    • Biologische veehouderij
    • Duurzaam
  • Actueel
    • Nieuws
    • Agenda
    • Acties
    • Downloads
    • Kennisbank
    • SamenwerkingsInfo
    • Vraag & Aanbod
    • Bijzondere koeien
  • OVER ONS
    • Jaarverslag
    • Medewerkers
      • Adviseurs
      • Ledenraad
      • Raad van Commissarissen
      • Jongerenraad
    • Vacatures
    • Welkoop
    • Zakgoedroute
  • Mijn.DeSamenwerking
  • Contact
De Samenwerking

We gebruiken cookies om u de beste ervaring op onze website te bieden. U kunt meer informatie vinden over welke cookies we gebruiken of deze uitschakelen in de instellingen.

De Samenwerking
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Privacybeleid

Deze website maakt gebruik van cookies zodat wij u de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in uw browser en voert functies uit zoals het herkennen van u wanneer u terugkeert naar onze website en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de website u het meest interessant en nuttig vindt.

U kunt al uw cookie-instellingen aanpassen door naar de tabbladen aan de linkerkant te gaan.

Strikt noodzakelijke cookies

Strikt noodzakelijke cookies moeten te allen tijde worden ingeschakeld, zodat wij uw voorkeuren voor cookie-instellingen kunnen opslaan.

Als u deze cookie uitschakelt, kunnen we uw voorkeuren niet opslaan. Dit betekent dat elke keer dat u deze website bezoekt, u cookies weer moet inschakelen of uitschakelen.

Cookies van derden

Deze website gebruikt Google Analytics om anonieme informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van de site en de meest populaire pagina's. Door deze cookie ingeschakeld te houden, kunnen we onze website verbeteren.

Schakel eerst strikt noodzakelijke cookies in, zodat we uw voorkeuren kunnen opslaan!