Een zeer geslaagde Jongerenavond!

Met als thema “Minder gedoe en een oudere koe”.

Met een opkomst van ruim 100 belangstellenden tijdens een goed verlopen avond kan de Jongerenavond van 28 september jl. de boeken in als een succes!

Het centrale onderwerp “minder gedoe en een oudere koe” bleek goed in de smaak te vallen,  in combinatie met het stalbezoek bij Familie Van Leeuwen te Snelrewaard.
Tijdens de avond zijn er veel onderwerpen besproken, maar vooral de praktische tips van de sprekers zijn goed blijven hangen. Wat bleek tijdens de borrel aan het einde van de avond.

Zo gaat het klauw bekappen bij Alwin Bogaard (klauwbekapper) volgens een stappenplan om het beste resultaat te krijgen.
Ook het beoordelen van een droge koe achterlangs aan de hand van een appel (pens vulling) en een peer (kalf in de rechteronderbuik) is een goed handvat van Provimi specialist Rob Hulshof. Tevens het beoordelen van de mest waar we dagelijks met onze laarzen doorheen lopen, maar doorgaans weinig mee doen, kan ons veel essentiële informatie opleveren.

De presentatie van Willem van Laarhoven van Valacon gaf ons handvaten voor het fokken op honderdtonners en de efficiëntie van een oudere koe. Stel bij wel/niet afvoeren de vraag aan jezelf: kan deze koe nog een lactatie mee?
Al met al genoeg stof tot nadenken.

We willen Alwin, Rob, Willem en Familie Van Leeuwen nogmaals hartelijk danken voor hun bijdrage aan de jongerenavond 2018.
Tot 2019!

De Jongerenraad

 

Voor de presentatie van Rob Hulshof, klik hier » 

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht