De Samenwerking mailing

Nieuwsbrief 7 november 2018

 

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

 

Jongvee nog buiten!

Jongvee nog buiten!

Het mooie weer houdt maar aan. We zien dan ook nog steeds koeien weiden. Elke dag op een ander perceel, zo vreten ze nog een paar kilo droge stof eiwitrijk gras op. Een mooie aanvulling op het rantsoen.
Voor jongvee is dat anders. Als die nog buiten lopen moeten ze al hun energie uit weidegras halen. Dat kan alleen als er een flinke, lekkere hap staat. Om dat goed te kunnen beoordelen moet u het perceel en de pinken minimaal 2 keer per week van dichtbij zien. Er doorheen lopen. Controleer de pensvulling en de consistentie van de mest.
En waarom zou u het perceel kaal laten vreten? Zorg dat er ook werkelijk wat te weiden is.

   
Fosfaatzaken

Fosfaat zaken

Zo aan het einde van het jaar is het verstandig om het bemestingsplan alvast te checken. Vooral controleren of er nog Vervangende Verwerkings Overeenkomsten (VVO’s) aangekocht moeten worden. Door aanpassingen in een aantal rekenregels in de BEX en door het hoge ruweiwit gehalte van de kuilen van vorig jaar én dit jaar zal het niet meevallen om een BEX voordeel te halen. Stikstof zal de eerst beperkende zijn. Dus reken met de forfaitaire waarden.
Controleer ook iedere week of u met de huidige dieraantallen nog in de pas loopt in relatie met het aantal fosfaatrechten. Door afvoer van koeien kan het zo maar gebeuren dat u een productieklasse hoger uitkomt. En dus mogelijk nog fosfaatrechten moet leasen of kopen. Laat het niet op zijn beloop.

   
Nieuw ingezaaid land 

Nieuw ingezaaid land

Er zijn de afgelopen maanden veel percelen opnieuw ingezaaid. Bij de meeste bedrijven is dat best aardig gelukt. Hoewel er soms nog zaad in de grond zit wat door vocht tekort nog niet is gekiemd. Best kans dat dat nog goed gaat komen. Het is wel belangrijk om het perceel te controleren op onkruid druk en dan met name muur. Als dat er al fors in staat kan dat nog prima gespoten worden. Neem bij twijfel contact op met uw loonwerker, Albert Snoei of Bart Sol van De Samenwerking. 
Voor contactgegevens klik hier »

    
Staldagen 2018

Staldagen en korting op mineralen

Inmiddels hebben we al 200 bezoekers gehad op onze staldagen. Een aantal waar we blij van worden en erg trots op zijn.  Er staan nog vier staldagen in de planning. Klik hier voor de bijeenkomsten die nog gepland staan en geef je alsnog op.
Daarnaast krijgen we positieve reacties op de 3 workshops. In de workshop “Droogstand rantsoen” krijgt de mineralenvoorziening terecht veel aandacht.
Om het belang van de mineralenvoorziening extra te benadrukken krijgt u in november en december 10% korting op de mineralen Mervit Droogstand en Rumiadd Close Up én op de PreLactatiebrok en Mineralenbrok. De korting is direct in de prijs verrekend. Bespreek met uw voorlichter welke mineralen aanvulling het beste past bij het rantsoen van uw droge koeien.

    
Afmelden?