De Samenwerking mailing

Nieuwsbrief 7 juni 2017

 

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

 

GVE-reductie en Jongveegetal

GVE-reductie en jongveegetal

Er is vrijstelling van het jongveegetal te krijgen/houden, als je geen jongvee ouder dan 35 dagen afvoert naar een ander (niet) melkleverend bedrijf in Nederland na 31 mei. Jongvee jonger dan 35 dagen mag je wel afvoeren, jongvee ouder dan 35 dagen mag wel weg voor de export, of de slacht.
Als je je aan deze regels houdt hoef je niet met het jongveegetal te rekenen. Bedrijven die het jongvee elders laten opfokken en deze ouder dan 35 dagen leeftijd afvoeren (meestal na de melkperiode, 3 á 5 maanden) moeten dus wel rekenen met het jongveegetal.
Dringend advies:
Check twee keer per week uw actuele GVE-aantal op de site van ZuivelNl of CRV.

   
Roadshow MIJN GRAS

Donderdagmiddag 8 juni laatste Roadshow 'Mijn Gras' in Hoenkoop

U bent van harte welkom met uw “maaimonster” of “weidemonster” vers gras op deze laatste bijeenkomst bij Mts. Baas, Hoenkoopsebuurtweg 55a in Oudewater. Het is een vrije inloop tussen 13.30 en 15.30 uur. Nadat uw monster geanalyseerd is kunt u met onze adviseurs in gesprek over de uitslag. 
Voor meer informatie van de Roadshow en het filmpje gemaakt door Veeteelt, klik hier »

   
Mineralen in de Weideperiode

Mineralen voorziening in de weideperiode, Likemmers in de actie

Ook tijdens de weideperiode mogen mineralen en sporenelementen niet vergeten worden. Bij melkkoeien niet, maar ook zeker niet bij het jongvee en droogvee!
Het is bekend dat een goede verstrekking van mineralen en sporenelementen van groot belang is. Mineralen zijn een essentieel onderdeel van het dagelijkse rantsoen. Tekorten kunnen leiden tot een verminderde groei of gezondheid bij dieren met vaak ook effecten op de langere termijn. Er zijn verschillende manieren om dieren te voorzien in de mineralen behoefte. Tijdens de weideperiode kunnen mineralen bijvoorbeeld toegediend worden via een likemmer.
Mineralenlikemmer:
-          Gemakkelijk in gebruik
-          Opname naar behoefte
-          Goede indicator voor mineralenvoorziening
In juni/juli zijn de likemmers in de actie: Bij aankoop van 9 emmers Jongvee, Droogstand of Blockemel Fly Free (vliegenwerend) krijgt u 10% korting. Elke combinatie is mogelijk. Voor de actie klik hier »

    
Zomerdip in grasgroei

Zomerdip in grasgroei

Het is bekend dat in de zomer de grasgroei beduidend lager is dan in het voorjaar, dit kan wel oplopen tot de helft van de voorjaarsgroei. Dat houdt in dat de benodigde beweidbare oppervlakte ook 2 keer zo groot moet zijn als in het voorjaar. Lukt dat niet dan moet er op stal duidelijk meer bijgevoerd worden (3-4 kg ds meer als in het voorjaar). Met deze maatregelen voorkomt u dat de zomerdip in grasgroei, een zomerdip in melkproductie wordt. 
Voor de Weidewijzer met info over de grasgroei en de wekelijkse vers gras kwaliteit, klik hier »

    
Afmelden?