De Samenwerking mailing

Nieuwsbrief 26 september 2018

 

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

 

Volop activiteiten De Samenwerking

Volop activiteiten met De Samenwerking

We hebben interessante activiteiten op het programma staan de komende maanden!
Als eerste de Jongerenavond vrijdag 28 september in Snelrewaard. Met een uitdagend onderwerp “Minder gedoe en een oudere koe”.
Aansluitend zaterdag 29 september Jongveedag in Lekkerkerk en zaterdag 6 oktober Boerenlandfeest/fokveedag in Hoornaar.

Vervolgens hebben we een interessant programma ontwikkeld voor onze staldagen. Vanaf 29 oktober zijn er 3 weken lang totaal 9 bijeenkomsten. Dus vast wel één bij u in de buurt. “Top Droogstand = Top Melken” spreekt elke melkveehouder aan. Deze keer heeft ook de dierenarts van het gastbedrijf een rol in het programma.

   
Sprayfo Delta

Nieuwe kalvermelk Sprayfo Delta

Trouw Nutrition introduceert een nieuw type kalvermelk, die de voordelen van verse koemelk combineert met Sprayfo kalvermelk: Sprayfo Delta.
Deze kalvermelk heeft als eerste een hogere energiewaarde dan eiwitwaarde en lijkt daarmee meer op koemelk dan de bekende melkvervangers op de markt.
“Deze ‘energierijke kalvermelk’ brengt een aantal unieke voordelen met zich mee: 10% meer energie voor een betere groei en lichamelijke ontwikkeling, 20% lagere osmolaliteit voor een gezonder maagdarmstelsel en betere mestconsistentie en een betere biologische beschikbaarheid en balans van vitamines en mineralen die zorgen voor een optimale benutting en ondersteuning van de natuurlijke immuniteitsfuncties.” 
Daardoor ervaart u gezonde kalveren met minder diarree en een glanzend haarkleed in combinatie met een uitstekende groei.
Overleg met uw voorlichter of de nieuwe Sprayfo Delta ook op uw bedrijf past. Voor meer informatie en voerschema klik hier »

   
Maagdarmwormen

Hoeveel schade ondervindt uw melkvee van maagdarmwormen?

Bij ruim 30 procent van de tankmelkmonsters die melkveehouders laten onderzoeken door GD, worden veel of zeer veel antistoffen tegen maagdarmwormen aangetoond. Dit betekent dat de weerstandsopbouw bij het jongvee waarschijnlijk niet optimaal is geweest. Aan het einde van de weideperiode is het zaak de status van de mogelijke worminfecties goed in beeld te hebben. Lees hier verder over de symptomen van maagdarmwormen. 

    
Afmelden?