De Samenwerking mailing

Nieuwsbrief 24 oktober 2018

 

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

 

Staldagen

Staldagen 'TOP Droogstand = TOP Melken' gaan van start

Op 9 bijeenkomsten in ons hele werkgebied stellen we de droge koe centraal. Want een Top Droogstand betekent Top Melken.
Door middel van 3 workshops gaan we op zoek naar de goede en foute punten van een Top Droogstand. Ook de dierenartsen benadrukken steeds meer het belang van een goed management van de droogstand. Vandaar dat ook zij een bijdrage leveren aan de Staldagen.
Geef u op voor deze leerzame combinatie van theorie en praktijk!
Voor het programma, de locaties en datums, klik hier »

   
Mestputten zonder spoelwater

Mestputten zonder spoelwater

Wageningen UR zoekt bedrijven in Zuid Holland die onverdunde mest in de mestkelder hebben. Dat wil zeggen niet verdund met spoelwater of op andere wijze er water aan wordt toegevoegd.
De gevonden waarden van deze mest wordt gebruikt als referentie voor onverdunde mest van Zuid Hollandse rantsoenen. Die referentie is nodig i.v.m. de toekomstige borging van de verdunning van mest met water in verband met het uitrijden van mest met water om de ammoniak emissie te beperken. Het is belangrijk dat die referentie betrouwbaar is vandaar deze oproep.
Als u onverdunde mest in de put hebt meldt u dan aan bij gerard.migchels@wur.nl

   
Jongerenavond 2018 

Een zeer geslaagde jongerenavond!

Met een opkomst van ruim 100 belangstellenden tijdens een goed verlopen avond kan de Jongerenavond 2018 de boeken in als een succes!
Het centrale onderwerp “minder gedoe en een oudere koe” bleek goed in de smaak te vallen, in combinatie met het stalbezoek bij Familie Van Leeuwen te Snelrewaard.
Tijdens de avond zijn er veel onderwerpen besproken, maar vooral de praktische tips van de sprekers zijn goed blijven hangen. Wat bleek tijdens de borrel aan het einde van de avond.
Lees meer » 

    
CowSignals

Online training Jongveesignalen voor Nederlandse veehouders

Begin dit jaar bood de Duurzame Zuivelketen, een samenwerking tussen NZO en LTO Nederland, een online training over jongveeopfok aan voor Nederlandse melkveehouders. De Duurzame Zuivelketen verlengd deze actie en biedt nog 500 melkveehouders de mogelijkheid om mee te doen aan de training.

Positieve reacties van melkveehouders
Inmiddels hebben al ruim 500 melkveehouders zich aangemeld voor de online training. De reacties van de eerste groep deelnemers zijn zeer positief:

  • “Het is laagdrempelig en je kan het in je eigen tijd doen. Ideaal!”
  • “Heel veel dingen weet je wel, maar nu wordt ook geleerd hoe je het praktisch kan uitvoeren”
  • “Vooral het stuk over biestvoorziening is erg goed”

Deze melkveehouders hebben naar aanleiding van de cursus simpele verbeteringen doorgevoerd, met positieve resultaten als gevolg.

Actie verlengd
Met behulp van Duurzame Zuivelketen kunnen melkveehouders de online training ‘JongveeSignalen’ nu voor € 29 aanschaffen, in plaats van de gebruikelijke € 300.
Ook geïnteresseerd? Schrijf je in via: www.cowsignals.com/jongvee

   
Afmelden?