De Samenwerking mailing

Nieuwsbrief 22 november 2017

 

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

 

Beurs Gorinchem

Beurs Gorinchem

Volgende week dinsdag, woensdag en donderdag 28-29-30 november zijn er weer de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen in de Evenementenhal in Gorinchem. Dagelijks van 13.00 tot 22.00 uur.
Natuurlijk is De Samenwerking daar ook weer, op standnummer 256. Wij willen u van harte uitnodigen om onze stand te bezoeken en onze nieuwe MelkWijzer te bekijken.
Vul uw adresgegevens in op de kaart die u bij het SamenwerkingsInfo heeft ontvangen en maak dagelijks kans op een Welkoop-kadobon.
Voor de standbemanning van de buitendienst tijdens de beurs klik hier »

   
Beursactie Maïszaad

Beursactie maïszaad

Tijdens de beurs kunt u ook het maïszaad voor 2018 bestellen. U ontvangt dan een beurskorting van € 5,00 per eenheid (0,5 ha) over alle beschikbare rassen. Daarnaast voeren wij ook de actie van Limagrain. Bij reservering van 15 zakken LG-maiszaad ontvangt u een paar Dunlop werklaarzen.

   
Betere vaccins tegen Mycoplasma

Zicht op betere vaccins tegen Mycoplasma bij biggen

Er bestaan vaccins tegen Mycoplasma, maar de productie is lastig. Dit komt onder andere omdat niet bekend is welke factoren van de bacterie de ziekte veroorzaken en dus ook niet welke onderdelen van de bacterie het vaccin moeten bevatten om bescherming te bieden.
Lees meer »

    
Nieuws van Sprayfo

Nieuws van Sprayfo

Biestverstrekking vaak voor verbetering vatbaar
Uw kalveren zijn de toekomst van uw melkveebedrijf. De gezondheid van het jongvee bepaalt voor een aanzienlijk deel de melkproductie en diergezondheid later. De 4 V’s (Vlug, Veel (4liter), Vers en Vaak) zijn over het algemeen wel bekend. Toch zijn er 4 andere V’s van toepassing als het om biestverstrekking gaat: Vaak Voor Verbetering Vatbaar. Lees meer »

Koemelk of Sprayfo voeren aan kalveren
Veel veehouders voeren koemelk aan de kalveren, met wisselende resultaten. Naast de technische voordelen van Sprayfo is het bovendien met de huidige melkprijzen ook economisch aantrekkelijker om Sprayfo te voeren. Een simpele rekensom leert ons dat u ongeveer 10 cent per liter voordeliger uit bent. Bij een consumptie van 350 liter komt dit uit op €35 per kalf. Aan het voeren van koemelk zijn een aantal risico’s verbonden: voor de risico’s klik hier »

    
Afmelden?