De Samenwerking mailing

Nieuwsbrief 21 november 2018

 

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

 

Beurs Gorinchem

Beurs Gorinchem

Volgende week dinsdag, woensdag en donderdag, 27-28-29 november, zijn er weer de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen in de Evenementenhal in Gorinchem. Dagelijks van 13.00 tot 22.00 uur.
Natuurlijk is De Samenwerking daar ook aanwezig. Op dezelfde plaats als vorig jaar (standnr 267). Wij willen u van harte uitnodigen om in onze stand de Pensenergie-diagram te komen bekijken.
Voor de stand bemanning van de buitendienst tijdens de beurs klik hier »

Beursactie maïszaad
Tijdens de beurs kunt u ook het maïszaad voor 2019 bestellen. U ontvangt dan een beurskorting van € 5,00 per eenheid (voor 0,5 ha) over alle beschikbare rassen.
Daarnaast voeren wij ook de actie van Limagrain. Bij reservering van 15 zakken LG-maiszaad of bij 10 zakken met Starcover-coating (stimuleert wortelgroei en mobiliseert bodemfosfaat) ontvangt u een bodywarmer.

   
Broei in graskuil

Broei in graskuilen lastig om onder controle te houden

Broei is één van de grootste vijanden van de koe en de veehouder. We weten dat voorkomen beter is dan genezen.
Lange, smalle, niet te hoge, zwaar aangereden kuilen behandeld met kuilverbetermiddelen en goed afgedekte kuilen met een voersnelheid van 2 meter per week hebben een minimale kans op broei. Maar dat is niet gelukt bij alle kuilen. Broei komt dus nog vaak voor. Enkele tips om het te beperken of in te dammen:

  • Breng flink wat druk op de kuil dmv met zand of grind gevulde bigbags of met balen.
  • Zorg dat er geen regenwater in of op de kuil komt.
  • Gebruik Selco TMR onverdund in een rugspuit 0,25-0,5 ltr per m2.
  • Maak de kuil opnieuw goed luchtdicht en spuit het snijvlak in en ook bovenop met Selco TMR en begin aan de andere kant van de kuil.
  • Overweeg om een mengkuil te maken met 2 meter voersnelheid per week.
   
Wormen

Wormen

De melkkoeien en ook het meeste jongvee staan inmiddels op stal. Wellicht zijn ze van de zomer een keer ontwormt. Maar juist door de langere weideperiode, zijn ze gevoelig voor weer een nieuwe wormbesmetting en in sommige gebieden mogelijk ook leverbot. Ook bij melkvaarzen en zelfs bij oudere koeien worden er nog steeds wormbesmettingen vastgesteld. Met wormen besmette dieren hoesten vaak, hebben dunne mest, een dor haarkleed en blijven achter in de groei.  Belangrijk genoeg om daar inzicht in te krijgen en er zo nodig iets aan te doen. Overleg met uw dierenarts hoe dit probleem aan te pakken.

    
Sprayfo

Gratis entree kaarten HHH show voor Sprayfo gebruikers

Trouw Nutrition, de producent van Sprayfo, is mede hoofdsponsor van de Holland Holstein Show op 7 en 8 december in de IJsselhallen in Zwolle.
Voor de Sprayfo gebruikers hebben zij een beperkt aantal gratis toegangskaarten ter waarde van € 15 beschikbaar gesteld. Één gratis ticket per bedrijf.
Als u hier gebruik van wilt maken, neem dan contact op met onze verkoopbinnendienst (tel. 0182-502 344) dan sturen zij u er één toe.

   
Afmelden?