De Samenwerking mailing

Nieuwsbrief 12 september 2018

 

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

 

Gras heeft de groei weer te pakken

Gras heeft de groei weer te pakken

Op percelen die voldoende vocht hebben gehad zien we het gras opgroenen en groeien. We hebben al een groei gemeten van 60-70 kg ds per ha per dag én er is en wordt alweer volop gemaaid.
Als u nog wilt bemesten mag u t/m 15 september kunstmest strooien en t/m 30 september dierlijke mest uitrijden. Houd op veengronden rekening met de stikstof die vrijkomt uit de bodem middels mineralisatie. Dus kleine giften van 70-80 kg KAS of 15 m3 drijfmest.

   
Grasland scheuren of vernietigen

Grasland vernieuwen

Wilt u grasland scheuren, doodspuiten of vernietigen?
Per grondsoort zijn er verschillende perioden met voorwaarden waarin u uw grasland mag scheuren of vernietigen. Door de extreme droogte mag er dit jaar tot een latere datum dan normaal grasland worden gescheurd en opnieuw worden ingezaaid. Daarvoor moet u zich wel tijdig aanmelden voor de Vrijstelling droogte herstel. Voor de juiste datum en aanvragen van de vrijstelling, klik hier »

   
Fosfaatrechten

Check de fosfaatrechten

We kunnen het niet vaak genoeg vertellen. Controleer in uw management programma of het aantal stuks melkvee en jongvee in overeenstemming is met het aantal fosfaatrechten die u bezit. Houd daarin rekening met de verwachte jaarproductie van de koeien. Als er momenteel teveel dieren zijn neem dan snel de beslissing of u fosfaatrechten bij gaat kopen of dat er dieren afgevoerd worden.
Let op: Hoe langer u wacht met het afvoeren van koeien hoe meer er weg moeten. 

    
We ontmoeten u graag

We ontmoeten u graag

Komende weken zijn er weer volop activiteiten waar u De Samenwerking kunt ontmoeten: 

Vrijdagavond 28 september onze Jongerenavond in Snelrewaard,
Zaterdag 29 september op de Jongveedag in Lekkerkerk,
Zaterdag 6 oktober op het Boerenlandfeest in Hoornaar.
Graag tot dan!

   
Afmelden?