De Samenwerking mailing

Nieuwsbrief 12 december 2018

 

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

 

Leveringen rond de feestdagen

Voerleveringen rond de feestdagen

Graag vragen wij uw aandacht voor de leveringen van de voeders in bulk en zakgoed rondom de komende feestdagen.
Kerstmis valt dit jaar op dinsdag en woensdag en Nieuwjaarsdag op dinsdag. We missen in die tijd 3 werkdagen om de bestellingen af te leveren.
Om iedereen op tijd zijn voer te kunnen beleveren vragen wij u om uw bulkbestelling zo vroeg mogelijk aan ons door te geven met zoveel mogelijk afleverdagen. Met name klanteigenvoeders en NON-GMO voeders worden ’s avonds en ’s nachts geproduceerd, indien de bestelling 's ochtends wordt doorgegeven kunnen we deze niet dezelfde dag nog afleveren.
Lees verder »

   
Let op de natte oktober/november balen

Let op de natte oktober/november balen, als pensbommen voor de koe

De grasbalen die in oktober en november nog gemaakt zijn blijken zeer explosief te verteren. Ze zijn nat (15-20% ds) met zeer hoog ruw eiwit (25%), veel suiker (meer als 100) en zowel de VC van de organische stof, als de celwanden is erg hoog. Berekend zit er wel 950 VEM in. U kent deze balen wel, het gras komt eruit zoals het op het land gestaan heeft. Inmiddels zijn er ervaringen met het bijvoeren van deze balen. Opletten geblazen: bij een aantal bedrijven zijn de koeien met slechts 1-1½ kg ds van deze balen erg dun op de mest gegaan en is de melkgift tot wel 10 kg per koe per dag gedaald.
Belangrijk is dat er een gecontroleerde en gedoseerde opname is. Zo mogelijk goed gemengd.
Dus voorzichtig aan kleine hoeveelheden bijvoeren van deze pensbommen.

   
GewasbeschermingsMonitor

Gewasbeschermingsmonitor 2018 invullen

Mooi werkje op regenachtige dagen eind december

Was u vroeger gewend om het gewasbeschermingsplan in te vullen, sinds 2016 is dat veranderd en bent u verplicht om de monitor in te vullen. En deze ook 3 jaar te bewaren in uw administratie.
Bij het ontbreken van de gewasbeschermingsmonitor bij controle van de NVWA kunt u gekort worden op uw betalingsrechten. In de monitor legt u achteraf vast welke middelen u in welke dosering op welke percelen heeft gebruikt.
Voor meer informatie over de monitor en het formulier, klik hier »

    
Bemestingsplan

Alvast aan de slag met de mestboekhouding en kringloopwijzer

Voor 1 februari moet u de mestvoorraden van 31 december 2018 aan RVO doorgeven en het bemestingsplan 2019 gemaakt zijn. Daarom is het goed om het bemestingsplan 2018 zo snel mogelijk definitief te maken/af te sluiten.
In de kringloopwijzer kan ook de BEX berekend worden en het mogelijke voordeel in het bemestingsplan van CRV of Agrovision ingevuld worden. Ervaring leert dat het dit jaar niet mee zal vallen om een stikstof voordeel te halen. Het gevolg daarvan is dat er veelal met de forfaitaire waarden gerekend zal gaan worden. Ga vast met het bemestingsplan aan de slag, dan kunt u gerichte vragen stellen aan de buitendienst als zij u helpen met de verdere verwerking.
Voor de checklist gegevens mestbeleid en diertelkaarten, klik hier »

    
Informatiebijeenkomsten Hoveniers en Loonwerkers

Informatiebijeenkomsten voor loonwerkers en hoveniers/begroeners

Om tot een zo goed mogelijke afstemming van adviezen te komen organiseert De Samenwerking voor beide doelgroepen een kennisbijeenkomst.
Voor de hoveniers/begroeners is dat op dinsdag 8 januari 2019 (inclusief licentieverlenging). Voor aanmelden/informatie klik hier »
De loonwerkers zijn a.s. donderdag 13 december te gast in onze vergaderlocatie in Haastrecht. Voor hen hebben we een interessant programma samengesteld gericht op de toekomst van de veehouderij en dus ook de toekomst van de loonwerkers.

   
Afmelden?